Comisia de Circulație a Municipiului Iași s-a întrunit vineri, 14 mai, în teren, pentru a lua mai multe măsuri, cele mai importante vizând fluidizarea traficului în zona rond Agronomie. Membrii comisiei au decis ca pe axul aleii Mihail Sadoveanu și pe marcajul longitudinal dintre prima și a doua bandă, pe tronsonul cuprins între poarta principală de acces (bariera) în curtea Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) și rond Agronomie, să fie montați popici / separatori de trafic.

În fața șirului de separatori de sens dintre prima și a doua bandă va fi montat un indicator Ocolire stânga – dreapta. Bariera de la poarta principală a USAMV va fi retrasă până la limita de proprietate a acesteia (împrejmuire) în vederea creării zonei de stocare pentru accesul în incintă, lăsând astfel liberă circulația pe aleea Mihail Sadoveanu.

Prima și a treia trecere de pietoni de pe aleea Mihail Sadoveanu, pe sensul de mers dinspre rond Agronomie spre Breazu, respectiv trotuarul de gardă de pe aleea de ieșire auto cu barieră de la USAMV vor fi desființate.

Pe prima bandă și pe a doua bandă vor fi montate panouri de informare cu preselectarea benzilor de urmat (direcția înainte și la dreapta, respectiv direcția înainte). În rond Agronomie (între strada I. L. Caragiale și aleea Grigore Ghica Vodă) va fi amenajată o stație taxi cu trei locuri, informează Primăria Iași.

În aceeași ședință, la solicitarea Operei Naționale Române Iași, s-a decis ca joi, 20 mai, în intervalul orar 17.00 – 22.00, circulația rutieră să fie închisă pe strada I. C. Brătianu, pe tronsonul cuprins între strada Agatha Bârsescu – strada Cuza Vodă, în vederea organizării unui spectacol în aer liber. La capitolul Diverse au fost înregistrate trei propuneri. Este vorba despre montarea unui indicator Interzicere trafic greu pe șoseaua Voinești (la intrarea în municipiu), rediscutarea interzicerii virajului stânga de pe strada Nicolina pe aleea Rozelor (pe ambele sensuri de mers) și mutarea peronului de tramvai de pe strada Nicolina, dinaintea pasajului Nicolina (sens de mers spre Podu Roș), pe noul amplasament (vizavi de magazinul Lidl).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.