Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco, a declarat vineri seara că Republica Moldova va ajuta România în aceste momente grele cauzate de recrudescența infectărilor de COVID-19 în România „fiindcă sângele apă nu se face”.

„România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie, când abia învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Și după, când ne cădeau colegii, au venit zeci și zeci de camioane cu echipamente de protecție, un ajutor de milioane de euro primit sub “rușinosul pod”. Fiindcă sângele apă nu se face”, a scris Nemerenco pe pagina ei de Facebook.

Ministrul a precizat că Republica Moldova va trimite la Lețcani, în județul Iași, o echipă formată din 22 medici și asistenți, care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular pentru care este critic necesar personal medical.

„Acum România e într-o situație critică. Cu indicatori mai gravi de 2 ori ca la noi. Pe un val care bate ucigător. Și e o onoare și o cinste pentru noi să putem răspunde la fel. Fiindcă sângele apă nu se face”, a punctat Nemerenco.

Ea a apreciat faptul că pe lângă ajutorul dat și de România în primăvara anului trecut prin trimiterea de zeci de medici români în plină pandemie la Chișinău, România a livrat până acum peste jumătate de milion de doze de vaccin, atunci când Republica Moldova avea nevoie urgentă, iar contractarea vaccinurilor de pe piața internațională era practic blocată din diverse motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.