Continental, companie tehnologică, se implică activ, în colaborare cu universități din țară, la atragerea de fonduri și granturi pentru cercetare pentru dezvoltarea de proiecte în direcția unei mobilități curate, smart city, precum și pentru crearea de noi servicii de mobilitate la nivelul orașelor. De asemenea, parteneriatele companiei cu instituțiile de învățământ superior presupun și actualizarea constanta a curriculei, dezvoltarea de programe de licență și masterat Continental integrate în oferta universităților și prezența membrilor companiei în comitetele directoare ale acestora.
“La nivelul întregii țări, Continental este partener strategic a numeroase unități de învățământ preuniversitar și universitar. Ne implicăm activ în proiectele care aduc beneficii comunității locale, menținem o bună legătură cu unitățile de învățământ și formăm viitori specialiști pentru nevoile industriei aflate în continuă expansiune. Doar la Continental am crescut, în ultimii ani, în medie cu 1.000 de colegi/ an. Investim constant în educaţia elevilor, studenților, a internilor şi absolvenţilor de facultate prin diferitele oportunităţi de carieră pe care le oferim. În total, peste 200 de angajați ai Continental participă activ, în cadrul universităților din România, la dezvoltarea unor programe orientate spre nevoile clasice cât și cele mai recent apărute în domeniul automotive, precum: Cybersecurity, Machine Learning, Cloud Computing, Artificial Intelligence, Big Data”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.
Aproximativ 1.000 de studenți au participat la stagii de internship pe parcursul anului trecut universitar la sediile companiei din România.
Programe universitare pentru dezvoltarea sectorului automotive și a tendințelor din industrie la Continental Iași
La Iași, disciplina facultativă “Ingineria Software specifică automobilelor” (ISSA) își propune să fie o introducere în lumea Automotive pentru studenții din anul III de la Facultatea de Informatică și Facultatea de Automatică și Calculatoare.
În cadrul celor 14 cursuri, tinerii au ocazia să afle despre infotainment, telematică, conducere autonomă și body control modules – într-un mod simplificat și atractiv, precum și să-și însușească noțiuni despre integrare și testare, concepte din DevOps și Agile pentru ca introducerea să fie completă. Teoria este completată de partea practică în cadrul a 14 laboratoare susținute de specialiștii sediului din Iași al Continental.
În plus, zeci de angajați ai sediului din Iași colaborează cu universitățile din estul României (Iași, Suceva, Galați) pentru a pune în aplicare diverse programe destinate dezvoltării industriei automotive și a unei mobilități sustenabile. Parteneriatul strategic pe care compania îl are cu universitățile asigură o dezvoltare constanta a programei și o actualizare a acesteia în funcție de solicitările tot mai comprehensive ale unei industrii aflate într-o transformare accentuată. Acest parteneriat cuprinde colaborarea la nivel de programe de master și licență susținute de Continental, susținerea materială și financiară a facultăților cu profil tehnic (prin sponsorizări), precum și organizarea de evenimente pentru studenți, alături de ligile acestora.
Compania a susținut tinerii și prin acordare a zeci de burse și a organizat evenimente dedicate studenților cu scopul de a-i aduce mai aproape de această industrie: Continental Technical Show, iDEAS engineering competition.