Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași, dr. Florin Roşu, susține că deși numărul pacienților din spitalele Covid este mai mic decât în săptămânile precedente, numărul cazurilor critice se menține la un nivel riricat, scrie Ziarul de Iași.

„De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe. Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”, a declarat medicul Florin Roşu.

Potrivit managerului, pandemia nu va crea mari probleme până după sărbătorile de iarnă, însă un nou val e așteptat la jumătatea lunii ianuarie.

„Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri. Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar, după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou”, a adăugat medicul Florin Roşu.

Potrivit raportărilor centrale, ieri, la ora prânzului erau libere două paturi ATI la Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.