Polițiștii din Iași l-au reținut joi seara pe dezvoltatorul imobiliar Doru Plugaru, după ce în urmă cu o săptămână i-a amenințat pe polițiști, chiar în secția de poliție, relatează Reporter Iași. Un jurnalist local susține că a fost de asemenea ținta atacurilor omului de afaceri, pe care-l consideră „un pericol public”.

Doru Plugaru a ajuns la o secție de poliție din oraș în 11 noiembrie, după ce fiul lui a fost prins în trafic conducând un autoturism deși avea permisul suspendat.

”Martorii la incident povestesc că Doru Plugaru a urlat la oamenii legii, în Secția IV, circa 20 de minute, proferând amenințări vizând integritatea fizică a agenților. Conform unor surse judiciare, există o filmare cu întregul scandal realizată de camerele de supraveghere din dotarea polițiștilor de la Rutieră. Un martor spune că Doru Plugaru ar fi amenințat direct unul dintre agenți: <Dacă ne vom întâlni pe stradă, tu fiind fără uniformă și fără caschetă, vom discuta altfel>”, relatează ziarul din Iași.

Acesta ar fi fost deranjat de faptul că fiul său contestase măsura de suspendare a permisului și considera astfel că avea dreptul de a conduce.

În urma ultrajului lui Doru Plugaru, polițiștii l-ar fi chemat să dea o declarație abia după 24 de ore de la producerea evenimentului. Ulterior, l-au lăsat să plece acasă, iar măsura reținerii vine după 7 zile în care ”faptele petrecute căpătaseră notorietate în oraș și imaginea Poliției era afectată”.

Editorul coordonator al publicației, a anunțat că a fost la rândul său amenințat de dezvoltatorul imobiliar.

”Omul e un pericol public. Mi-a terorizat redacția. M-a așteptat în casa scării și am crezut în secundele ălea că îmi va rupe în trei maxilarul. Am primit telefoane în care spunea că îmi va zdrobi creierul cu o rangă de fier. Doru Plugaru e un test pentru instituții. Care oricum sunt extrem de slabe la Iași. Și alții au fost teste pentru instituții și acesteau au picat”, a scris jurnalistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.