Compania Blue Air a reluat, începând de sâmbătă, zborurile externe pe aeroportul din Iași și are în plan să ajungă la 12 rute internaționale prin deschiderea unei baze aeriene la Iași în cursul anului viitor. Directorul comercial al Blue Air, Krassimir Tanev, a declarat, într-o conferință de presă susținută la aeroportul din Iași, că Blue Air inaugurează sâmbătă zborul Iași – Londra Heathrow, care va avea trei frecvențe pe săptămână. Totodată, el a anunțat că Blue Air își va redeschide baza aeriană de la Iași, în cursul anului viitor, după ce aceasta a fost închisă pe fondul neînțelegerilor de ordin financiar dintre companie și fosta conducere a aeroportului. Blue Air a renunțat să mai opereze la Iași la finalul anului 2019.

”Este o zi specială pentru că ne-am întors la Iași. Deschiderea zborului Iași-Heathrow este o veste bună pentru cei care fac afaceri sau pentru călătorii. Totodată, operăm deja trei zboruri pe săptămână Iași- București, iar din martie 2022 vom redeschide baza aeriană de la Iași”, a afirmat Directorul comercial Blue Air Krassimir Tanev, citat de News.ro. În total din martie 2022 vor fi introduse 12 noi zboruri de la Iași către orașe europene, printre care Barcelona, Madrid, Roma, Paris, Bruxelles, Atena, Amsterdam.

Prezent la conferința de presă, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a precizat că legătura cu aeroportul londonez Heathrow este una foarte importantă, pentru că oferă posibilitatea unor conexiuni cu toate orașele mari ale lumii. Alexe a afirmat că până în 2023 ieșenii vor avea un nou aeroport, el precizând că vor urma investiții masive la aerogara din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.