Primarul Mihai Chirica a participat aseară, în spațiile expoziționale ale Muzeului de Artă din Palatul Culturii, la vernisajul expoziției „TRANSFIGURĂRI – expresii grafice”, semnată de Atena-Elena Simionescu, grafician, profesor universitar doctor, fost rector al Universității de Arte „George Enescu” Iași, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.

„Arta a fost întotdeauna o operă de civilizare și umanizare, iar Iașul a profitat enorm de pe urma marilor personalități artistice originare de aici sau școlite în orașul nostru. Privind lucrările expuse de doamna Atena-Elena Simionescu am înțeles de ce omul a găsit în artă cel mai frumos mod de a explica lumea din jur. Îi mulțumesc din suflet doamnei profesor fiindcă mi-a oferit încă o dată prilejul de a pătrunde în esența lucrurilor!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Expoziţia cuprinde 50 de lucrări de grafică, gravură experimentală, obiect, prin intermediul cărora autoarea imprimă marca personalității sale artistice de o rară noblețe sufletească, prin serii de desene care transfigurează figura umană, expresia grafică urmând atât trasee dramatice cât și ludice. În aceeași notă, seriile tematice create în tehnicile gravurii tradiționale și moderne, dintre care putem aminti ciclurile „Personaje”, „Aripi – NU UITA SĂ ZBORI!”, sau seriile de metamorfozări ale elementelor naturii și nu numai, rețin atenția prin abordarea stilistică, prin reformularea proprietăților naturii creând iluzii și mesaje criptate în compozițiile sale.

Grafician, profesor universitar doctor, fost rector al Universității de Arte „George Enescu” Iași, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, Atena-Elena Simionescu a avut numeroase expoziții personale și de grup în țară, dar și în străinătate (Canada, Elveția, Franța, Venezuela, Austria, Japonia), lucrările sale regăsindu-se în colecţii oficiale și private din țară și străinătate.

Invităm publicul să viziteze expoziția „TRANSFIGURĂRI – expresii grafice” a artistei Atena-Elena Simionescu, de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet), cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Accesul la eveniment se face în baza prezentării certificatului verde Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.