Europenii caută destinații alternative pentru escapadele lor, ceea ce a dus la o creștere a rezervărilor pentru Belgia și Germania, afirmă Airbnb, în contextul în care UE pregătește un certificat de vaccinare Covid pentru a facilita călătoriile în blocul comunitar, scrie Financial Times.

Furnizorul de servicii de cazare pe termen scurt a transmis că numărul clienților din UE care caută sejururi în alte țări din Europa a fost cu până la o treime mai mare în săptămâna până pe 24 mai, comparativ cu aceeași săptămână din 2019.

Belgia a înregistrat cel mai mare salt în interes, căutările crescând cu 31%, urmată de Germania, care a crescut cu 28% comparativ cu nivelurile din 2019 și de Franța cu 15%.

Locațiile rurale au depășit mediul urban ca destinații, spune compania de rezervari online AirBnb, locuri precum Var, în Provența, fiind rezervate mai mult decât Parisul.

Călătoriile în Europa și-au revenit mult mai lent decât în ​​SUA, care a avut un avans mai rapid al vaccinărilor și blocaje mai puțin stricte.

În încercarea de a spori călătoriile în blocul comunitar, Consiliul European a aprobat săptămâna trecută regulamentul pentru un certificat digital Covid care urmează să ilustreze statutul de vaccinare al unei persoane sau dacă a avut un rezultat negativ la testul Covid-19, certificat ce urmează a fi implementat în iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.