Home Administratie Locală Primarul Chirică anunță trei majorări salariale pentru șoferii Companiei de Transport public...

Primarul Chirică anunță trei majorări salariale pentru șoferii Companiei de Transport public din Iași, două de 150 de lei și una de 200 de lei

0
81

În urma negocierilor de astăzi la Compania de Transport Public din Iași s-a stabilit că vor fi efectuate trei majorări salariale. Conform primarului Mihai Chirica, prima majorare va intra în vigoare din această lună, transmite Radio Iași, citat de Rador.

Mihai Chirica: Am căutat tot ce am putut găsi în rezervele pe care compania și municipiul le poate pune la dispoziție și în deplin acord cu sindicatele prezente, am găsit o soluție de creștere, începând cu data de 1 noiembrie – din această lună – a salariului net pentru fiecare muncitor al acestei companii – care înseamnă 1.184 de angajați – cu 150 de lei net. O a doua majorare, de la data aprobării bugetului pe anul 2022, sperând că în primele trei luni ale anului vom avea o creștere, o aprobare a bugetului cu încă 150 de lei net pentru fiecare angajat, iar următoarea majorare să o gândim la sfârșitul trimestrului trei a anului 2022, o majorare pe care mi-am propus-o de circa 200 de lei net pentru fiecare angajat.

De asemenea, cele 22 de grile de salarizare ale șoferilor vor fi transformate în patru grile, neefectuându-se diminuări ale salariilor. Pentru personalul TESA, majorările salariale vor fi efectuate anul viitor. De asemenea, s-a urmărit o nivelare salarială între angajații de la CTP, Salubritate și Compania de Servicii Publice.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here