În lipsa unor servicii de pompieri în spitale, angajații ISU Iași desfășoară misiuni zilnice de verificare în toate spitalele din județ, numai în ultima săptămână ajungând de aproape 150 de ori în secțiile de terapie intensivă, anunță Ziarul de Iași.

Instalaţiile electrice vechi, multe cu cabluri din aluminiu, construite în urmă cu zeci de ani pentru mult mai puțină aparatură medicală sunt verificate zilnic, chiar și de mai multe ori, de către pompieri. Asta, deși există o legislaţie care obligă spitalele mari să aibă propriile servicii de pompieri, semnalează ziarul din Iași.

„Avem o lună şi ceva de zile de când a fost dat ordinul să facem aceste verificări zilnice. Numai în municipiul Iaşi sunt zece unitaţi de terapie intensivă. Mergem cu maşini mici, Loganuri, ca să le verificăm. Suntem şi de la descarcerare, de la stingere incendii, de la toate departamentele… Facem tot posibilul să preîntâmpinăm un incendiu devastator la Iaşi”, au transmis pompierii ieșeni.

Un singur spital din Iaşi are grup propriu de pompieri, aşa cum prevede Ordinul nr. 75/2019 privind aprobarea criteriilor de performanţă privitor la constituirea, încadrarea şi dotarea serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Acesta este Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.