Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, că la Baia Publică au fost amenajate spaţii de cazare, cu 70 de locuri, pentru persoanele care nu au unde să locuiască în sezonul rece, informează Agenția de presă Rador.

„Una din preocupările noastre este să ofere o mână de ajutor persoanelor nevoiaşe, fără adăpost. Aşa cum am procedat şi în anii trecuţi, a fost finalizată amenajarea spaţiului destinat acestor categorii de persoane la Baia Publică Iaşi, cu o capacitate de aproximativ 70 de locuri. Aşa vom preveni aglomerarea spitalelor. În anii trecuţi, pe perioada sezonului rece, aceste persoane se îmbolnăveau şi erau internate de către unităţile spitaliceşti, aglomerându-le. Vrem să prevenim astfel de situaţii sau alte tragedii şi, începând de astăzi, centrul de la Baia Publică va putea prelua cazurile de pe raza municipiului”, a declarat primarul Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă.

Potrivit sursei citate, persoanele fără adăpost care se vor caza în spaţiile special amenajate în Baia Publică vor primi şi asistenţă socială, asistenţă medicală, vor fi testaţi săptămânal şi vor beneficia de consiliere psihologică.

De asemenea, vor primi hrană, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, medicamente – atunci când situaţia o impune, produse de igienă corporală şi servicii de spălătorie.

„Toţi beneficiarii vor fi monitorizaţi şi evaluaţi social, iar cei care îndeplinesc condiţiile de admitere, conform legislaţiei în domeniul asistenţei sociale, vor fi redirecţionaţi către Centrul ‘CA Rosetti’ „, a mai afirmat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.