Continental, companie tehnologică, a dezvoltat parteneriate durabile cu unități și instituții de învățământ din întreaga țară pentru a crea împreună posibilități de optimizare a curriculei, precum și pentru a asigura un cadru facil de lucru după finalizarea studiilor tinerilor care doresc să pună viitorul în mișcare. Pentru a sprijini această dezvoltare, compania este reprezentată în comitete directoare ale instituțiilor și derulează împreună proiecte finanțate din fonduri europene în domeniul cercetării și dezvoltării.

“La nivel național, împreună cu universitățile și cu actorii din sistemul preuniversitar de învățământ am reușit să creăm programe moderne prin care comunitățile în care ne desfășurăm activitatea au de câștigat. Menționez, în acest context, noi programe în facultăți, croite nevoilor industriei, care au generat sute de locuri de muncă, implicarea în dezvoltarea unei mobilități sustenabile, precum și implicarea companiei în inițierea și derularea cu succes a Școlii Profesionale Duale. Toate aceste proiecte au creat și vor crea un impact pozitiv în societate și în industrie. Avem în desfășurare parteneriate strategice cu universităţile, iar cum maşina devine acum un sistem definit de software, avem nevoie de oameni specializaţi în software, IT, tehnologie cloud, securitate cibernetică, big data, inteligenţă artificială”, este mesajul transmis de Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Pe lângă târguri de carieră, competiții sudențești și vizite în interiorul companiei, și în anul universitar 2021-2022, aproximativ 1.000 de studenți au participat la stagii de internship la sediile companiei din România.

Compania derulează o serie de programe interne dedicate studeților și formării tinerilor profesioniști pentru a contribui la dezvoltarea abilităților lor practice – burse private (pentru cei mai buni dintre ei), realizarea lucrării de diplomă în cadrul companiei, summer practice etc. Constanța și deschiderea permanentă către tânăra generație ne aduce o infuzie entuziasmantă de idei creative care duc mobilitatea spre viitor cu o mai mare viteză.

Susținerea studenților și a programelor de studiu universitar la Continental în Iași

Zeci de angajați ai Continental din Iași sunt implicați pe partea de predare în universitățile din zona de est a țării, atât în zona tehnică, precum și în cea de soft skills.

Parteneriatele de durată cu instituțiile de învățământ superior oferă posibilitatea studenților să participe la cursuri opționale prin care se pregătesc țintit în domeniile căutate de companie pentru proiectele desfășurate în dezvoltarea mobilității de mâine.

În anul universitar precedent, cursurile și laboratoarele au fost susținute de 14 angajați Continental care au cumulat 432 de ore de predare către cei 172 de studenți ce s-au înscris la acest opțional derulat la Facultatea de Informatică (Universitatea “Al.I.Cuza”) și la Facultatea de Automatică și Calculatoare (Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”) din Iași.

Compania derulează, în locațiile sale, programe de specializare a tinerilor în domeniile tehnice. La Iași, Junior Engineering Learning Program este dedicat în special absolvenților de facultate şi masteranzilor motivați să-și îmbunătățească nivelul de cunoștințe în domeniul dezvoltării software-ului pentru produse automotive, cât și de perspectiva de a lucra în cadrul companiei. Programul are o durată de 10 săptămâni. Participanții aprofundează noțiuni de programare în C, microcontrolere și procese de dezvoltare a software-ului.

Compania a oferit și burse de studiu pentru studenți, precum și burse doctorale pentru tineri care au ales domenii de cercetare în domeniul automotive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.