Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost audiat vineri la DIICOT în dosarul unui bloc construit pe strada Sărărie pe un teren al primăriei concesionat către familia unor apropiați, transmite Radio Iași. Edilul este suspectat că a omis să sesizeze organele judiciare, deși știa despre săvârșirea unei infracțiuni, așa cum prevede articolul 263 din Codul penal.

În această dimineaţă, în dosar, au fost audiate direcotrul Direcţiei Juridice, Cristina Oţeleanu şi şefa Serviciului Juridic din Primăria Iaşi, Mihaela Pintilie.

Primarul Iașului a mai fost audiat la DIICOT Iași în dosarul care vizează concesiunea unui teren al primăriei în cartierul Sărărie. Pe acest teren, familia Asimionesei – cunoscută pentru publicația controversată BZI, dar și pentru apropierea de Chirica, ar fi construit un bloc, deși se angajase prin contract să construiască o pensiune.

În acest dosar, patronul publicației Bună Ziua Iași (BZI), Claudiu Asimionesei, a fost reținut în luna aprilie de procurorii DIICOT. Printre cei reținuți la acel moment se număra și fostul arhitect al municipiului Iași, Alexandru Mustiață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.