Retailerul german Lidl a avut anul trecut afaceri de 12,86 miliarde lei, comparativ cu 9,7 miliarde lei în 2019, și un profit net de 756 milioane lei, reușind astfel să depășească, în pandemie, liderul de până acum al pieței locale, Kaufland, care a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 12,83 miliarde lei și un profit de 970,3 milioane lei. Carrefour a avut anul trecut în România afaceri de 9 miliarde lei, plasându-se astfel pe locul 3, conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor și analizate de Profit.ro.

Lidl se afla în urcare de pe poziția a treia, ocupată după Kaufland și Carrefour. Compania e prezentă pe piața din România din 2010 când a preluat de la grupul Tenglemann cele 100 de magazine deținute sub numele Plus.

Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.  Cele două companii au împreună peste 450.000 de angajați, majoritatea fiind în Europa de Est.

Având sediul în Neckarsulm, în sudul Germaniei, Lidl este deținut de miliardarul Dieter Schwarz, cel mai bogat om de afaceri din Germania. Averea lui Dieter Schwarz, născut în 1939, este de 35,9 miliarde dolari, conform ultimelor estimări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.