Un jandarm din dispozitivul de ordine publică, mobilizat în comuna Rugionasa, județul Iași, a fost lovit cu pumnul în față de unul din participanții bătăii generale care se organizează anual în ultima zi a anului, în această localitate.

”După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat de către forțele de ordine și condus la sediul Secției de Poliție Ruginoasa, pentru continuarea cercetărilor.

Subofițerul agresat a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD aflat la fața locului și, ulterior, a fost transportat la Spitalul Pașcani pentru continuarea investigațiilor medicale de specialitate. În afară de acest incident, până la această oră, nu au existat alte evenimente care să reclame intervenția forțelor de ordine prezente la fața locului”, anunță polițiștii ieșeni.

”Susținem păstrarea obiceiurilor tradiționale, dar nu vom permite manifestări care să pună în pericol siguranța participanților. Facem apel la toți cei care aleg să participe la acest eveniment tradițional să respecte recomandările forțelor de ordine”, se mai arată în comunicat.

Potrivit tradiţiei, tinerii mascaţi şi înarmaţi cu bâte se împart în două grupuri, flăcăii din deal şi cei din vale, disputându-și supremaţia în fiecare an prin bătăi brutale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.