Consiliul Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate şi Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, au anunţat că organizează, pentru al doilea an consecutiv, acţiunea „Respectăm natura, Promovăm cultura!”, eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, relatează Agerpres.

Directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi, Dan Teodorovici, a declarat că pentru a proteja natura prin creşterea gradului de colectare selectivă a deşeurilor şi valorificarea ulterioară a acestora, în perioada 7-9 iunie, trei dintre muzeele din subordine pot fi vizitate gratuit în baza unui bilet verde. Acest bilet poate fi obţinut în schimbul deşeurilor reciclabile din categoria plastic (pet-uri), aluminiu (doze de bere sau suc) şi sticlă (ambalaje de sticlă).

„E al doilea an în care participăm la această campanie şi ne bucură mult faptul că n-a rămas doar o iniţiativă punctuală, ci iată că devine o obişnuinţă. M-a impresionat încă de anul trecut succesul campaniei, mai exact implicarea oamenilor şi a comunităţii. Nu pot spera decât ca proiectul să atragă tot mai mult atenţia asupra «patrimoniului verde» pe care trebuie să-l gestionăm cu toţii mult mai bine decât în trecut”, a declarat managerul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Pentru a obţine un bilet verde este nevoie de cinci materiale reciclabile, din aceeaşi categorie sau combinate.

Pentru a vizita Casa Dosoftei sau Muzeul „Vasile Pogor”, vizitatorii trebuie să ofere la schimb 5 materiale reciclabile.

Pentru a vizita toate cele cinci muzee din cadrul Casei Muzeelor, vizitatorii trebuie să ofere la schimb 15 materiale reciclabile.

Biletul verde poate fi ridicat de la intrarea în fiecare muzeu, acolo unde ADIS Iaşi a instalat pubele pentru a fi depozitate materialele reciclabile aduse de vizitatori.

„Mă bucur că am ajuns la a doua ediţie a campaniei «Protejăm natura, promovăm cultura». Aşteptăm cât mai mulţi vizitatori la muzeele participante la acest eveniment pentru a demonstra că protejarea mediului înconjurător a devenit un stil de viaţă asumat de ieşeni”, a precizat directorul ADIS Iaşi, Răzvan Gheorghiu.

Acestui demers i s-a alăturat şi Colegiul „Virgil Madgearu”, care va susţine buna desfăşurare a activităţii cu voluntari.

„Este o bucurie să văd materializată această frumoasă iniţiativă şi anul acesta. Nu există lucruri mai frumoase decât cele care se fac de la om la om pentru o cauză comună: să avem un Iaşi mai Verde. Oamenii sunt din ce în ce mai implicaţi şi responsabili când vine vorba de protejarea mediului înconjurător. Acest lucru ne dă încredere că putem avea o comunitate pe care să ştim să o preţuim, să o protejăm, pentru a trăi sănătoşi şi a avea o mai bună calitate a vieţii. Cei care înţeleg lucrul acesta merită răsplătiţi şi cum am fi putut face asta mai bine dacă nu prin a le deschide uşa către frumosul patrimoniu al Iaşului, reprezentat de trei dintre cele mai frumoase muzee din ţară”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.