Strigăt de ajutor de la UPU-SMURD Iaşi. Luni, 25 octombrie, medicul Diana Cimpoeşu a prezentat public situaţia grea prin care trec cadrele medicale şi pacienţii care se află în acest moment la UPU-SMURD Iaşi, relatează Adevărul.ro

Sunt pacienţi care au venit în urmă cu 14 zile şi care sunt îngrijiţi în regim de Terapie Intensivă. Medicul Diana Cimpoeşu face apel la creşterea numărului de paturi din celelalte spitale ieşene.

„Ca în fiecare zi, numărul pacienţilor Covid care ajung în UPU este foarte mare. Dimineaţă (luni, 25 octombrie n.r.), erau la noi 41 de bolnavi, dintre care 13 sunt pacienţi care necesită terapie intensivă. Am găsit două locuri la Leţcani, eliberate din păcate printr-o evoluţie nefavorabilă, şi un loc la spitalul Sfântul Spiridon.

Pacienţii gravi sosesc în permanenţă în UPU. Sunt pacienţi care vin de la început cu afectare pulmonară de peste 90%, în cazul cărora se instalează stop cardiorespirator şi nu răspund manevrelor de resuscitare”, a afirmat medicul Diana Cimpoeşu.

Realitatea este că există pacienţi care au ajuns în UPU de 14 zile şi care nu au putut fi transferaţi la alte spitale din Iaşi întrucât nu au existat locuri libere, subliniază medicul ieşean.

„Noi îngrijim bolnavi care au venit de 14 zile şi care au rămas în UPU, fiind îngrijiţi la fel ca în terapie intensivă. Numărul pacienţilor vaccinaţi care vin la noi este foarte mic. Din cei 41 doar unul este vaccinat. Am făcut apel la celelalte spitale să găsească soluţii pentru a mări numărul de locuri cu oxigen. Ne punem problema însă până unde putem creşte acest număr, pentru că de la zi la zi numărul de pacienţi este tot mai mare”, a mai precizat medicul Diana Cimpoeşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.