Minola Platon, în vârstă de 39 de ani, născută în Vatra Dornei şi crescută în Câmpulung Moldovenesc este singura femeie comandat din Iaşi. Suceveanca şi-a adjudecat titlul în urmă cu o lună de zile, când s-a mutat aici, angajându-se pentru una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, anunță Ziarul de Iași.

„Am lucrat 4 ani de zile ca stewardesă şi am realizat că eu nu pot să stau în spate şi îmi doresc de fapt foarte mult să conduc avionul. Aşa m-am înscris la Academia de Aviaţie. Iniţial am studiat în Bucureşti Studii Europene, însă nu aveam vreo legătură cu asta. Pur şi simplu s-a întâmplat ca la vârsta de 25 de ani să mă angajez ca stewardesă şi aşa a fost destinul. Înainte nu credeam în destin, dar acum cred, pentru că a fost totul foarte natural. Mi-am spus că nu mi-aş ierta-o dacă nu aş încerca să pilotez. Mi s-a părut extraordinar să poţi să conduci un avion atât de mare. E extraordinar absolut tot ce înseamnă legat de aviaţie”, a declarat Minola Platon.

Pe perioada de şcolarizare, pentru a suporta cheltuielile Academiei de Aviaţie, Minola Platon nu a renunţat la jobul de stewardesă. După ani de studiu şi muncă, la 29 de ani a pilotat pentru prima dată o aoronavă de mici dimeniuni.

Minola Platon nu regretă absolut deloc că s-a mutat în Iaşi, ba dimpotrivă. Este îndrăgostită de oraş şi consideră că această schimbare are legătură, din nou, cu importanţa conştientizării responsabilităţii pe care o are un pilot. Astfel, încurajează pe toată lumea să renunţe la preconcepţii.

„Când eram acasă în Suceava era un pic mai simplu, dar e frumos şi aici. Orice schimbare înseamnă un pas în faţă. Famila mea e mama, ea m-a susţinut enorm. S-a bucurat că mi-am găsit drumul, fără ea nu reuşeam. În această profesie trebuie să fii capabil şi să te ţii foarte bine de treabă, trebuie să fii la punct şi cu teoria. Nu se face rabat de la siguranţă. Serviciul ăsta te învaţă să fii disciplinat. Ai timp şi de viaţă personală, în fiecare zi ajungi acasă, şi oricine te iubeşte te înţelege indiferent de domeniu. Eu îmi fac timp mereu să merg şi acasă. Am avut o relaţie de şapte ani, care nu s-a terminat din cauza profesiei. E păcat să nu îndrăzneşti, nu contează dacă eşti femeie sau bărbat. Nu e uşor, dar până la urmă nimic în viaţă nu e uşor. O să fie şi eşecuri, dar trebuie să nu renunţi. Dacă îţi doreşti, o se se întâmple. Nimic nu iese din prima în viaţă. Este important să fii rezilient şi hotărât”, a declarat Minola Platon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.