Aeroportul din Iași a atins în luna iulie la 60% din traficul înregistrat în iulie 2019, iar ținta până la finalul anului este păstrarea destinațiilor actuale și creșterea frecvențelor la zborurile operate la Iași. Directorul Aeroportului din Iași, Vasile Stoicea, a declarat pentru News.ro că în iulie 2019 traficul ajunsese la 135.000 de pasageri, iar în acest an, în iulie, s-au înregistrat 80.000 de călători.

”Suntem la 60 la sută din traficul pe care îl aveam în 2019. Ne situăm în limitele estimate. Nu înseamnă că este bine, dar calculele pe care noi le-am făcut inițial au fost corecte. Șocul a fost foarte mare anul trecut. De la peste 100.000 de pasageri pe lună ajunsesem la 6.000. Erau doar zborurile cu muncitori sezonieri, frâna a fost extrem de puternică. Încercăm să păstrăm destinațiile actuale și să creștem frecvența săptămânală. Sunt curse cu o încărcare foarte bună, se poate crește frecvența”, a spus directorul aeroportului ieșean, Vasile Stoicea. El a declarat că în primăvara anului viitor, Blue Air va redeschide baza de la Iași și va introduce inițial trei-patru zboruri. Directorul aeroportului Iași Vasile Stoicea a precizat că există discuții cu mai multe companii străine, între care Turkish Airlines și LOT, pentru a opera la Iași, dar că totul depinde de evoluția pandemiei.

”Avem discuții cu mai mulți operatori, printre care Turkish Airlines sau LOT. Discutăm și cu operatori români pentru a introduce zboruri interne pe rutele Iași-Timișoara sau Iași-Cluj”, a mai declarat Vasile Stoicea. În prezent, pe Aeroportul din Iași operează cinci companii, cu zboruri către 21 de destinații externe. În plus, Tarom și Blue Air operează pe ruta Iași-Otopeni. De asemenea, pe perioada verii, de la Iași pleacă zilnic chartere către Grecia, Turcia și Egipt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.